Lazer Epilasyon Tedavisi
Lazer epilasyon tedavisi esasen lazer epilasyon uygulama sürecinin bütünü olarak ele alınabilir. Lazer uygulaması ile kıl köklerinin ısıtılarak kurutulması ve bu işlem sırasında ortaya çıkabilecek risk ve komplikasyonlara yönelik onarıcı tedavi, biri biriyle iç içe süreçlerdir. Epilasyon; vücuttaki istenmeyen tüylerin, sarartma, tıraşlama, depilasyon gibi yöntemlerle geçici olarak ortadan kaldırılması ya da lazer epilasyon tedavisi ile kalıcı veya uzun süreli olarak yok edilmesi anlamına gelir.
Foto epilasyon hariç tutulursa lazer epilasyonun, diot lazer operasyonun yanı sıra yaygın kullanımı ve avantajlarıyla karşımıza çıkan Alexandrite lazer epilasyon olarak adlandırılan iki türü vardır. Lazer epilasyon tedavisi öncesinde kişinin ten rengi ve kıl yapısı ön muayenede incelenerek gerekli seans ve lazer şiddeti belirlenir. Uygulamanın esası, lazer cihazında üretilen lazerin atışlar halinde kıl köklerine gönderilerek ısıtılması ve tahrip edilmesine dayanır. Tedavi yapılacak kişinin bir ay öncesine kadar güneş banyosu ve solaryum almamış olması gereklidir. Tedavi sırasında soğuk gaz ve soğuk hava birlikte uygulanarak hissedilen acı hafifletilir. Böylece genellikle anestezik maddeye de gereksinim duyulmaz.
Uygulama sonrasında bir iki gün sürebilen hafif kızarıklık görülebilir. Ancak bu sorun hafif nemlendirici kremlerle ortadan kalkar. Tedavi uygulanan bölgenin iki hafta süreyle güneş görmemesi de gereklidir. Bölgede kabuklanma görülebilirse de birkaç gün içinde ortadan kalkar.
Bilimin sağladığı olanaklar doğrultusunda uyarı ve güvenlik önlemlerine uyulursa lazer epilasyon tedavisi, acısız ve uzun vadede insanların beklentilerini karşılayan çözümler sunmaktadır.